Billedeanalyser er gode at lave

I forgrunden af billedet

I forgrunden af billedet ser jeg to muslimske kvinder gå forbi et bål. Det ligner et brændende bildæk. Jeg kan se de er muslimer på grund af deres klædedragt, også af den kendsgerning at de tildækker deres hår, hvilket er en almindelig skik i de fleste muslimske lande. I baggrunden ses en større forsamling af mænd. De har tydeligvis alle fokus på en begivenhed, som foregår uden for rammen. Karakteren af billedet gør, at det kan stamme fra flere af verdens brændpunkter.

Jeg forestiller mig dog, at billedet stammer fra jordskælvet i Pakistan, og bildækket kan være antændt i en protest mod den utilstrækkelige nødhjælp fra verdenssamfundet.

Home

pressefoto

Jeg tror at dette er et pressefoto, og det kunne godt have været bragt i en avisartikel eller lignende. Kvinderne er fotograferet i fugleperspektiv, hvilket kan give betragteren en følelse af overlegenhed.

Kvinden helt i front dækker sit ansigt til med et stort tørklæde. Der ses en vis frygt i ansigtet på kvinden forrest, men hun har samtidig øjenkontakt med fotografen. Den bagerste kvinde ser yngre ud og mindre trykket ud og det ser næsten ud som om, at hun har et lille og forsigtigt smil omkring munden. Det kan antages, at de to kvinder har en vis tilknytning til hinanden – måske er det mor og datter. Mit første indtryk af billedet er meget forstyrrende. Billedet giver uro, kaos og fart – og sætter billedet i bevægelse. Ved første øjekast virker billedet som et realistisk foto. Billedet virker levende og der indgår bevægelse. Det afbillede miljø bærer endvidere præg af kaos og fattigdom.

Røgen fra det brændende bildæk lægger sig på billedet som en mur mellem forgrunden og baggrunden. Røgen er også beskidt og mørk og den bidrager samtidig en følelse af, at billedet stammer fra et katastrofeområde. Jeg kan godt lide motivet og synes det har et stærkt budskab. Når jeg ser billedet, får jeg et indtryk af hvordan mennesker lever i sådanne situationer. Dagligdagen midt i helvede.

Dette billede

Dette billede er taget af en ung mandlig balletdanser. Han ligner en pakistansk mand, som brænder for ballet, men pga. hans kultur eller religion, kan han ikke få lov at danse og optræde. Han stirre ud af vinduet.
Det er et statisk billede.

Det er et normalperspektiv, altså at billedet er taget i øjenhøjde med den triste mand. Man sætter sig i hans situation når kameravinklen er sådan. Billedet burde have været et lykkeligt billede med dans og glæde, men når man ser nærmere på billedet er der mange ting der spiller imod. Der er gravstenene i forgrunden, blæsten der river hårdt i.
Der er et naturligt lys i billedet fra solen og jeg kan fornemme at det er der lyset kommer fra. Billedet ser opstillet ud da manden hviler dit ene ben over stangen. Farverne er holdt i sort og hvidt som anses for triste farver forbundet med sorg eller ondskab.
Den mørke belysning hjælper med til at fremhæve den triste stemning.

Louis Vuitton reklame

På billedet er der en dame klædt i hvidt, samt syv dværge klædt i sort. Altså Snehvide og de syv små dværge. De vandre gennem en skov, hvis træer er visne og bladene der ligger på jorden er gule og røde, så det må være efterår. De syv små dværge slider og slæber, da de bærer Snehvides ting, Snehvide bærer selv lidt, men meget mere elegant. Snehvide er også placeret i forgrunden, mens dværgene går i mellemgrunden, så Snehvide er fremhævet. Dette er Louis Vuitton reklame, hvor de reklamere med sko og læder vare. Reklamen er placeret i et magasin med tøj, eller et Louis Vuitton blad, da det er et fast billede og ikke bevæger sig. I billedet anvendes rød, hvid, gul, sort og blå.
Taskerne som de alle bærer rundt på er røde, som skal symbolisere kærligheden til Louis Vuitton, og den taske Snehvide bærer skal symbolisere æblet, som frister Snehvide så hun bliver fortryllet, i dette tilfælde af Louis Vuitton. Den hvide farve, som Snehvides kjole er, skal symbolisere renhed og uskyld, fordi dem som går med mærket er rene og uskyldige.
Den gule farve som lyser Snehvide op skal fortælle os at hun har meget livskraft, fordi hun bærer Louis Vuitton. Hun er også oplyst for fra selvom lyset er bag hende. Hun går også i forårs tøj med blomster der spirer, det er også med til at fortælle hun er god og uskyldig.
Den sorte farve som de syv små dværge har, symbolisere djævlen og Snehvide har kontrol over djævlen med sine Louis Vuitton ting, så hun er usårlig. Den blå farve på himlen skal fremme ens koncentration, så man fokusere mere på reklamen. Der er en smule uro i billede fordi Snehvide kigger ud i horisonten som om noget skal til at ske. I min mening er dette en vellykkes reklame, især efter man har arbejdet med den, og forstår den bedre end da man gjorde med første øjekast. For hvis man sidder og kigger i et blad, og ser denne reklame så tror jeg ikke at man lige med det samme, forstår hvad den handler om.

Dette billede er blevet taget af en meget uerfaren fotograf.

Der bliver taget et billede af en gående ung mand. Han har hænderne nede i lommerne og ser meget afslappet ud. Fotografen er en mand da det nogenlunde er i samme øjenhøjde. Billedet er også taget i normalperspektiv da betragteren er på højde med motivet. I baggrunden kan jeg se nogle træer eller en skov. I forgrunden kan jeg se den gående mand mod fotografen. Det første der fanger mit blik er fingeren oppe i højre hjørne og derefter fanger manden og den sorte bil mit blik. Billedet udstråler glæde, ungdom og frihed. Baggrunden er mørk og disede og billedet er blevet taget i et dårligt lys. Det er også meget uheldigt at der i baggrunden bliver vist en grim kranvogn.

Dette foto er i bevægelse

Dette foto er i bevægelse da det er blevet fotograferet inde i bølgen. Jeg forestiller mig at fotografen surfer inden i bølgen og han har fået det helt rigtige lys med. Det er et utroligt billede. Fotografen fanger farverne og flytningen af bølgen. Billedet er taget i frøperspektiv da det er en synsvinkel, hvor motivet iagttages nedefra. Det første blik der fanger mig at solen der er på vej ned og dens stråler rammer ind i bølgen så det giver et fantastisk lys. I baggrunden er der land og skyer, men er er enten en solnedgang eller en solopgang – svært at finde ud af.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *